Meulenhof richt gesloten afdeling in voor coronapatiënten

Foto: Mark Mensink

TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) heeft besloten te starten met zogeheten cohortverpleging op de begane grond in de nieuwe vleugel (B) van locatie Meulenhof in Tubbergen.

Het toegenomen aantal besmettingen bij bewoners is aanleiding geweest om op deze maatregel over te gaan. Het besluit is tot stand gekomen op basis van het advies van medisch deskundigen. Daarnaast wordt de lijn van andere zorginstellingen hiermee gevolgd.

Afgesloten afdeling

Bewoners met het coronavirus werden tot nu toe in isolatie verpleegd op hun eigen kamer. Nu het aantal bewoners met het coronavirus binnen locatie Meulenhof is toegenomen, heeft TMZ besloten om de nieuwe vleugel van deze locatie – die vrijdag is opgeleverd – als cohort-afdeling in te richten. Hierbij worden de bewoners die positief getest zijn op het coronavirus overgeplaatst naar de nieuwe vleugel (B), die wordt afgesloten van de andere afdelingen. De naasten van de bewoners zijn hierover persoonlijk ingelicht.

Regiomanager Daisy Janssen vertelt: “Het is een besluit dat we hebben moeten nemen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te organiseren. We blijven ons maximaal inzetten voor de best mogelijke zorg voor bewoners. We doen er ook alles aan om medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden en steunen.”

Multidisciplinair team

Op de cohort-afdeling wordt samengewerkt in een zorgteam dat bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundigen en verzorgenden. Zij werken samen om bewoners de best mogelijke zorg te kunnen bieden. De medewerkers dragen continu beschermende kleding.

Omdat de afdeling geheel afgesloten is, verblijven ook de zorgverleners gedurende hun hele dienst hier. Persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen op deze manier optimaal worden ingezet.

Dossier: Corona
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen