‘Snelloket’ voor Manderveense zomervruchten uit de grond gestampt

Het 'snelloket' van De Manderveense Aardbei
Foto: Mark Mensink

De Manderveense Aardbei opent op Hemelvaartsdag een gloednieuw verkooppunt, speciaal voor bakjes vol zoete vruchten: allereerst de zomerkoninkjes waaraan het fruitbedrijf z’n naam ontleent.

Naast de inmiddels welbekende drive-in, waarvoor liefhebbers van heinde en verre per auto komen om smoothies of andere lekkernijen in te slaan, is er op hetzelfde perceel een apart gelegen ‘spoedpost’ gecreëerd. “Voor de snelheid, maar net zo goed voor de veiligheid. Want hier komt echt heel veel verkeer langs”, weet kweker Hardrik Hindriksen. “Op deze manier brengen we een scheiding aan in de verkeersstroom. Dat komt ons beter uit, net als onze klanten.”

Mensen hoeven dan ook niet meer voor een aardbeienbakje in de rij te staan. Hindriksen: “Ideaal voor bakkerijen en de horeca, maar bovendien de particulier die alleen voor de pure vruchten komt. De rest van de producten verkopen we via de drive-in. Dus de wafels, jams en sausjes, aardbeienplantjes, enzovoorts. Dat blijft precies zo.”

Aan kameraad Heiko Hemmink is Hindriksen veel dank verschuldigd, zo geeft de Mandervener aan. “Halverwege maart was hij er meteen voor ons, haast direct nadat het land stilgelegd werd. Eerst met het maken van de drive-in, nu met dit extra verkooppunt. ’s Ochtends om zeven uur beginnen, tot misschien wel een uur of negen ’s avonds aan het timmeren en wat al niet. Grote klasse!”

Hindriksen heeft meer goed nieuws, zeker voor de puristen: morgen worden ook de eerste échte Manderveense aardbeien verkocht. “Vandaag hebben we 800 á 900 pond van eigen kweek geplukt”, vervolgt hij. Die liggen nu in de koeling en zal morgen op kamertemperatuur over de toonbank gaan. Dat komt de smaak namelijk ten goede.” Binnenkort worden nog bosbessen, frambozen en rode bessen aan het assortiment toegevoegd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden