Albergse hoogheden doneren geldbedrag voor schoolmoestuin

Foto: Shot by Lott

De basisschool van Albergen is met een cheque van 1777,77 euro overhandigd door prins John, sik Bob en hofdames Lotte en Ellen voor het aanleggen van een biologische, educatieve moestuin.

“Wij vinden het belangrijk dat onze jeugd al jong leert wat eerlijk voedsel is en respect ontwikkelt voor alles wat groeit en bloeit”, zei Prins John al tijdens zijn proclamatie in november van vorig jaar.

De voorbereidingen, zoals het aanplanten, is reeds begonnen. Maar er mistte nog het één en ander: kruiwagens en tuingereedschap, variërend van harken tot batsen, snoeischaren en mogelijk een motormaaier.

Overhandiging

De cheque werd overhandigd aan directeur Rik Sanders en de conciërge Haïk Hovsepian van Kadoes. Daarnaast waren Mieke Kamphuis, Mariët Schepers en een delegatie van het bestuur van de Alberger Bökke, te weten Herald Degger en Bernadette Haarhuis, aanwezig.

Rik toonde zich zeer positief verrast door de hoogte van het bedrag. De cheque is op het juiste tijdstip overhandigd, gaf hij bovendien aan. Dit aangezien de kinderen weer naar school gaan, de grond is reeds voorbereid en dus kunnen gelijk de eerste zaadjes gepoot of ingezaaid worden.

Ludieke acties

Het bedrag werd bijeen gebracht door verschillende ludieke acties, waaronder tijdens de gala-avonden en collectebussen die her en der bij verschillende ondernemers in Albergen waren neergezet door de hofhouding van de hoogheden. Aangevuld door Alberger Bökke kwam het in totaal op een uniek – en carnavalesk – bedrag van 1777,77 euro uit.

Mieke en Mariët hebben zelf ook een actie op touw gezet. Zij hadden samen met Carnavalskleding.nl twee dagen lang bij residentie Morshuis een koopjesmarkt met carnavalskleding georganiseerd. Iedereen kon tegen stuntprijzen gerepareerde kleding dat van klanten retour was gekomen en/of waar iets mee was kopen voor dit goede doel. De dames hebben het voornemen dit de komende jaren weer te organiseren, zodat dit naar alle waarschijnlijkheid een terugkerend evenement zal worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden