Peper & Lepels verder onder nieuwe leiding

Ruud Keijzer
Foto: Mark Mensink

Om en nabij vijftien jaar nadat hij in het toenmalige café ’t Bödeke met een metalband optrad, neemt Ruud Keijzer per direct de leiding over bij wat inmiddels Peper & Lepels is gaan heten.

“Da’s inderdaad nogal apart, als je er zo over nadenkt. Maar dat was dus hetzelfde bandje als waarin hij speelde”, doelt de Holtenaar op Emiel Rolefes uit Tubbergen. Diens vrouw Nicole bestierde het restaurant aan de Reutummerweg sinds een jaar, maar zag vanwege het coronavirus zo goed als alle plannen in de war geschopt worden.

“Bijvoorbeeld wat de tapas betreft. Dat liep echt als een trein. Maar ja, in deze tijd kun je niet zes tot acht keer met bordjes naar een tafel gaan lopen”, verklaart Rolefes. “Als je alleen al ziet hoeveel andere maatregelen je moet nemen. Al zou je het met de beste wil van de wereld proberen, het kán gewoon niet. Jammer, maar dan moet je wat veranderen.”

Dus gooien de uitbaters het over een iets andere boeg, met een fris gezicht en nieuwe ideeën. Keijzer kent een achtergrond in burgerrestaurants en wil dit concept, uiteraard inclusief op- en afhalen, ook bij Peper & Lepels introduceren. De dinerkaart is daarom geheel gewijzigd. “Uiteraard met diverse lekkere burgers”, glundert de ondernemer. “Maar ook een borrelkaart voor de snelle hap blijven we handhaven.”

De familie Rolefes blijft nog wel betrokken, zij het vooral op de achtergrond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden