Haarkunsten van ‘echte vakidioten’ in hartje Geesteren

Ze omschrijven zichzelf als ware specialisten op het gebied van haarkleuring, -verdikking en -verlenging: kapsalon Twencehair in Geesteren.

“Vakidioten is misschien een beter woord. Zo mag je ons namelijk wel noemen”, grapt kapster en eigenaresse Elles Potijk gelijk met een dikke knipoog. “Maar serieus: we zijn gewoon best goed in die vakspecialismen. Gecombineerd met veel aandacht voor wat iemand daadwerkelijk wil of in elk geval zo ongeveer zoekt én een prettige sfeer, door mijn fijne team, maakt dat mensen hier graag geknipt willen worden.”

Datzelfde beaamt een HRM-studente uit Tubbergen ook meteen, als ze vrijdagmiddag onder handen wordt genomen door de kundige haarstylisten. “Hier neemt men meer de tijd voor je dan elders en luisteren echt goed naar je”, zweert ze. Met opgetrokken wenkbrauwen: “Bij andere kappers krijg je van die dikke banen bij het zetten van highlights. Nou, en dat wil ik dus ab-so-luut niet.”

Team

Het team van Elles bestaat inclusief haarzelf intussen uit vijf kapsters. Ze zijn gespecialiseerd in de haarproducten van het merk Great Lengths. “Dat is allemaal echt haar dat uit India komt en in Italië verder behandelt wordt, zodat wij er weer mooie dingen mee kunnen doen. Ik denk dat heel vrouwen niet weten wat je ermee kunt bereiken, die krijgen meteen een ‘Barbie-gedachte’. Maar het is juist perfect als je heel dun haar hebt, want dan kun je opeens een volle bob creëren. Of als iemand het wil laten groeien, maar op een tussenlengte komt. Dan sla je eigenlijk die stap over en kunnen wij er een mooi model van maken. Noem maar op.”

Overname

Twencehair, gevestigd in een pand naast voormalig café Steggink aan de Hoofdstraat, bestaat intussen twee jaar. Ben Lenferink was de vorige eigenaar van het bedrijf, welke Elles na zijn pensionering kon overnemen en onder een gloednieuwe naam voortzette.

Voor trouwe klanten die er al decennialang komen voor hun periodieke knipbeurt, maar Elles is daarnaast ook erg tevreden over een flinke toename van steeds meer jongeren. “Ze bezoeken ons zelfs van ver buiten het dorp en zelfs over de IJssel. Als je hier eenmaal bent geweest, kom je vast terug. We laten iedereen met een tevreden en mooi gevoel de deur uit gaan. Die goede naam willen we hoog houden.”

Uiteraard is haar zaak op dit moment helemaal ‘corona-proof’ uitgerust, met bijvoorbeeld plastic schermen tussen de kappersstoelen en het uitsluitend op afspraak knippen. “Ik ben enorm trots op hoe de kapsalon nu draait en op ons team die er altijd vol voor gaat, zeker na de periode waarin we noodgedwongen gesloten waren”, zegt Elles. “Sindsdien, ruwweg de afgelopen drie weken, hebben we een soort van knip- en kleurmarathon gelopen om iedereen weer een beetje mooi te maken. Dat is waar je het uiteindelijk voor doet, niet dan?”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden