Thije Stange (7) uit Geesteren wint gemeentelijke gedichtenwedstrijd

Zaterdag 4 april zou de landelijke start van 75 jaar bevrijding in Tubbergen plaatsvinden en bijna een jaar van tevoren waren heel veel organisaties gestart met de voorbereidingen.

Het zou een geweldige dag worden met tal van activiteiten, maar helaas ging dit door het coronavirus niet door.

De basisscholen in de gemeente Tubbergen waren in januari al gestart met de lessen over bevrijding en vrijheid. Hierdoor hadden alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 een gedicht geschreven. In totaal dus zo’n 1700 gedichten.

Per leerjaar kwam er een winnaar naar voren en over deze 54 gedichten heeft zich een deskundige jury gebogen, bestaande uit:

  • Roy de Witte, juryvoorzitter en gedeputeerde van de provincie Overijssel
  • Carlijn Steenbakker, schrijfster
  • Evelien Gerritsen, werkzaam bij de bibliotheek te Tubbergen
  • Ylfva Bekhuis, studente Nederlands
  • Bas Klaassen, journalist

In totaal waren er acht genomineerden en zij vernomen in het gemeentehuis dat Thije Stange tot winnaar is uitgeroepen. Van de 54 gedichten is tevens een gedichtenboekje samengesteld, welke vanaf woensdag 24 juni aan alle gezinnen van de basisscholen uitgedeeld worden.

Schilderij

Tevens krijgen alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 een flyer, samengesteld door leerlingen van ’t Canisius. Daarnaast hebben de leerlingen van alle 9 basisscholen een schilderij over bevrijding en vrijheid gemaakt. Ook nu is er weer van ieder leerjaar een schilderij gekozen en Jabé heeft hier één groot schilderij van gemaakt. Ook dit zal 23 juni onthuld worden.

Naast wethouder Ursula Bekhuis waren ook Cas Bartman, de bovenschoolse directeur van de negen TOF scholen, en Marcel Wendrich van het Nationaal Comité 4 en 5 mei aanwezig zijn.

De gedichtenbundel is tevens te koop.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden