Gezinsleden houden fruitbedrijf Land van Maas en Webbink draaiende

Foto: Mark Mensink

Waar normaal gesproken iedere zomer legio externe krachten hun handen uit de mouwen steekt om de oogst binnen te halen, dwingt de uitbraak van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen dit tegen te gaan de familie Webbink uit West-Geesteren om nu zelf nog harder te werken.

De boompjes op fruitbedrijf Maas en Webbink in West-Geesteren puilen uit met allerlei vruchten. Takken hangen haast door vanwege het gewicht van de rijpe kersen en pruimen. Tijd dus om te gaan plukken. Dit jaar rust deze taak volledig op de schouders van Henrie en Petra Webbink, alsmede hun drie schoolgaande zoons. “Door de coronacrisis hebben we dit jaar gekozen geen vakantiekrachten aan te nemen, maar als gezin de zaak draaiende te houden.”

Vanwege de unieke situatie is er ditmaal voor gekozen binnen eigen gelederen een kersenkoning(in) aan te wijzen: Ruben Webbink. De middelste zoon zijnde kreeg het hoogste aantal stemmen van de overige gezinsleden. “Hij heeft dit jaar zijn VMBO-diploma gehaald op het Canisius in Tubbergen en is 16 jaar jong. Zijn vervolgopleiding gaat hij volgen in Apeldoorn bij Aventus. als zelfstandig werkende kok op niveau drie. Hij heeft Kampkuiper in Harbrinkshoek als leerbedrijf, alwaar hij aan het eind van de zomervakantie zal starten”, vertelt moeder Petra trots.

Ruben is al een aantal jaren zeer betrokken bij het wel en wee van zijn ouders’ bedrijf, waar hij vanaf heden dagelijks gasten zal begeleiden bij de zelfpluk en het verkopen van kersen. Het is iedere dag mogelijk om zelf kersen te plukken van 10 tot 17 uur en daarnaast staan er voorverpakte kersenporties van elk één kilo klaar voor de verkoop.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden