Bambino viert drie decennia zorgenvrije opvang van kinderen

Wat op 1 juli 1990 begon als een particulier en kleinschalig initiatief voor baby’s en peuters in Albergen, is in de tussentijd uitgegroeid tot een landelijk voorbeeld op het gebied van kinderopvang: Bambino.

In 1998 kwam de opvang van kinderen in de basisschoolleeftijd erbij, simpelweg om aan de vraag van ouders te kunnen voldoen. Deze groei zette gestaag door en al gauw was het eerste onderkomen te klein, waarna een centrumpand werd betrokken. Momenteel biedt de opvangspecialist zowel in Albergen als Mariaparochie en Reutum een totaalpakket aan: van 0 tot 13 jaar, ook buitenschools. Per leeftijdsgroep en locatie, vijf in totaal, verschilt het aanbod.

Beide oprichters én huidige directieleden, te weten Bernadette Haarhuis en Karin Stroot, kennen een achtergrond in het onderwijs. Anders dan in de ‘pionierstijd’ van drie decennia geleden, toen er nagenoeg geen regelgeving bestond, zijn de regels inmiddels zeer uiteenlopend en behoorlijk streng.

“We hebben met allerlei instanties van doen”, licht Karin toe. “Scholen en natuurlijk de gemeente. Dat zijn wel onze belangrijkste gesprekspartners. Maar denk ook aan de GGD, waar veel kennis over het kind en opvoeding aanwezig is. Zij hebben daarnaast een controlerende taak. De GGD kijkt of de opvang aan alle eisen van de overheid voldoet zoals bijvoorbeeld of je voldoende gediplomeerde medewerkers hebt.”

“Ik denk dat ouders heel bewust, en steeds vaker, kiezen waar zij hun kind naartoe brengen. Daar waar ze het meeste vertrouwen in hebben dat hun kind het beste tot zijn of haar recht komt. En dat mag natuurlijk ook best van ons verlangd worden”, zegt Bernadette. Karin voegt eraan toe: “Eigenlijk moet alles gewoon he-le-maal kloppen, op alle vlakken. Dat is iets waarop wij de nadruk leggen, dag in en dag uit.”

Wat in al die jaren wél exact hetzelfde is gebleven, is hun drijfveer. Bernadette: “De kinderen moeten het naar hun zin hebben. Want als dat niet meer zo zou, waar doe je het dan voor…? Dus nee, zij stonden toen al in het hart van ons bedrijf en dat zal ook echt altijd zo blijven. Dat is een absolute zekerheid!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden