Chauffeurs van Ter Beek rijden weer: “Ze missen het vasthouden van hun stuur”

Voor het eerst sinds medio maart van dit jaar rijden de bussen van Ter Beek uit Tubbbergen weer uit voor dagtrips.

Het is wel een beetje behelpen: eerst een gezondheidsverklaring invullen, een mondkapje omdoen en wat handzeep om eventuele virusdeeltjes te doden. En nog een hele trits andere voorzorgsmaatregelen. Maar geen plastic schermen en ook geen anderhalf meter afstand tussen de passagiers in de personenbus. “Is niet nodig”, weet chauffeur Martin Ophoff. “Pas gisteren kregen we duidelijkheid over wat er allemaal verplicht is, of wat onnodig is.”

Woensdagmiddag mocht Ophoff weer zijn stuur van de meterslange touringcar in de handen houden, na maandenlang ‘wachten’. “We hebben heus niet stilgezeten en bijvoorbeeld wat klusjes gedaan in het bedrijfspand. Maar dit, het rijden, is natuurlijk wat je écht wilt.”

Dat beaamt ook collega Bart Webbink, die op het kantoor van de reisonderneming werkt. “Ze missen het vasthouden van hun stuur”, lacht hij. “De jongens baalden gewoon. Die willen de weg op, maar dat mocht toen niet. Gelukkig ging het na een poosje de betere kant op qua besmettingen en kwam er ook bij ons allemaal het besef dat we alles konden opstarten. Een heel fijn gevoel is dat.”

De route en tussenstop van deze eerste busreis waren geheim. Truus Weernink en Fien Oude Vrielink, twee dames uit Tubbergen, hadden er veel zin in en maakten voorafgaand volop lol. “Ik ben al sinds de basisschool niet meer met een bus als deze geweest”, vertelt laatstgenoemde. Haar reisgenote, die om de hoek van Ter Beek Reizen blijkt te wonen, ontpopt zich als een ware fan. “Minimaal eens per jaar ga ik mee”, countert ze. “Altijd heel erg gezellig, echt een aanrader!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden