Paulien Lucas uit Tubbergen opent eigen restaurant: De Stiftsjuffer

Paulien Lucas
Foto: Mark Mensink

De voormalige Stiftsschuur op ’t Stift bij Weerselo heeft een nieuwe uitbater gekregen: Paulien Lucas (52) uit Tubbergen.

Komende donderdag openen de deuren van De Stiftsjuffer, vernoemd naar de vrijgezelle dames van adel die er vroeger in het klooster zaten. “Nu is er een soort voorpremi√®re”, zegt ze dinsdagavond temidden van familie en enkele hartsvriendinnen.

Begin maart trok Paulien haar stoute schoenen aan en informeerde bij de stichting Het Stift over de horecalocatie. Deze kwam te huur, omdat Robbin en Linda Vreeswijk na bijna 6 jaar gingen stoppen met hun restaurant. “Het is altijd mijn grote wens geweest een eigen zaak te runnen”, vertelt de Tubbergse. Haar eigen achtergrond is zeer divers, zo geeft ze aan. “Ik heb vooral ervaring in de hospitality, dus het ontvangen van mensen en hen daarna compleet in de watten leggen.”

De eetgelegenheid heeft sindsdien een totaal andere inrichting gekregen. “Daarnaast is het podium eruit gehaald, is er vloerverwarming gelegd, een nieuwe keuken geplaatst en hebben we een ‘onderschoer’ gemaakt. Paulien: “Dan kunnen gasten naar buiten kijken en zien ze niet een paar dichte deuren.”

Binnen is plek voor 40 √° 45 personen en buiten nog eens hetzelfde aantal. “Ideaal voor feestjes, zoals bijvoorbeeld trouwerijen of jubilea. Het markante kerkje, en al deze historische gebouwen er rondom heen, is gewoon altijd erg in trek als trouwlocatie.” In het naastgelegen schooltje is ruimte voor vergaderingen en conferenties. Daarmee haakt ze ook in op de markten en evenementen die door de stichting worden georganiseerd.

De Stiftsjuffer is van woensdag tot en met zondag geopend. Voor een lunch dient gereserveerd te worden. Contact opnemen voor bruiloften en partijen kan via [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden