De Haarakker is startklaar voor seizoen 2020

Foto: Mark Mensink

Eerst zelf blauwe bessen plukken en daarna genieten in de boerderij van een kopje koffie of thee met een lekker stukje taart uit eigen keuken; het kan allemaal bij De Haarakker.

De familie Boers staat hier aan het roer. In 1989 werden de eerste 4.000 bosbessenstruiken geplant. Inmiddels is de kwekerij uitgebreid tot zes hectare met circa 18.000 struiken. Hoewel het grootste deel van de jaarlijkse fruitopbrengst uiteindelijk naar een veiling gaat, zijn ook particulieren er van harte welkom.

Het fruitbedrijf in Langeveen is daarmee een ideaal rustpunt voor fietsers, wandelaars en andere liefhebbers die willen genieten van het platteland en het landelijke leven. “Kijk, ik heb m’n bakje al weer vol. Lekker spul”, vertelt een enthousiaste klant die nauwkeurig de meest volrijpe exemplaren selecteert. “Ik eet ze vooral tussen de middag op een beschuitje en daarna ’s avonds, als toetje door de yoghurt heen. Héérlijk.”

De Haarakker is tijdens het zomerseizoen de hele week geopend van 10 uur tot 17 uur. Hier is ambachtelijk ijs en een warme wafel te verkrijgen. In de landwinkel wordt jam, sap, saus en flessen wijn verkocht. “Vanzelfsprekend houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen”, voegt Yvonne Boers eraan toe. “Mocht men met een flinke groep komen, willen we dat graag van tevoren weten.”

Voor meer informatie: www.dehaarakker.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden