TotalPress groeit als kool

Foto: Mark Mensink

Nog geen jaar geleden startten ze hun onderneming TotalPress, de Tubbergse kameraden Jop van den Berg en Milan Pol.

Nu groeit het tweetal alweer uit hun jasje en staat de gehuurde bedrijfsruimte, in de voormalige sporthal van Tubbergen, boordevol spullen. Plek om te zitten en te werken is er nog net, lacht Van den Berg (19) haast verlegen. “En dan te bedenken dat Milan thuis met een klein apparaat is begonnen. Dit hadden we nooit kunnen bedenken.’’

“Het is inderdaad allemaal behoorlijk snel gegaan. We maken een flinke groei door. Daar zijn we uiteraard heel blij mee”, beaamt Pol (23). De prille ondernemers ademen als het ware enthousiasme en raken nauwelijks uitgepraat over hun toekomstplannen. “De laatste tijd oriënteren we ons op verdere uitbreiding.”

TotalPress is gespecialiseerd in het vervaardigen van drukwerk. Op bedrijfskleding, maar ook bijvoorbeeld relatiegeschenken of reclame-uitingen. Daarnaast ontwerpen beiden logo’s, huisstijlen en zorgen ze dat zowel particulier als zakelijk reclamewerk of promotiemateriaal er gelikt uitziet. Van den Berg: “We onderscheiden ons daarnaast door het aanbieden van afwijkende afmetingen. Want daar gaat het regelmatig mis. Dan wil een klant iets, maar biedt een bureau alleen de standaard maten aan. Wij zorgen dat het wél past.”

Tijdens de afgelopen carnavalsperiode was het ronduit ‘gekkenwerk’, herinnert Pol zich. “Toen gingen we gewoon door tot middernacht, dagenlang.” Ondertussen moesten ze ook nog naar school, iets wat een onmogelijk opgave bleek.

Ondertussen volgt het ambitieuze tweetal diverse cursussen om het kennisniveau verder op te vijzelen en worden er plannen gesmeed om de Duitse markt te bestormen. “Daar lopen ze behoorlijk achter ten opzicht van de Nederlandse drukwerkbranche. En dus zien we zeker kansen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden