Scouts van Kameleongroep Vasse laten ‘Olympische Spelen’ doorgaan

In de week van 8 tot en met 12 augustus was het weer zover: het jaarlijkse zomerkamp van de scouts van Kameleongroep Vasse.

Met in totaal zestien scouts zijn ze in drie patrouilles (Suiei, Rikujō Kyōgi en Börusüpotsu) richting Ommen gefietst om daar de ‘Olympische Spelen’ te spelen. Na een warme week, waar het gemiddeld 30 graden was, kan de hele terugkijken op een geslaagd zomerkamp.

Door het spelen van verschillende spellen zoals rode draad, grote spellen, sport en spel, het eindspel, de doorlopende opdracht, het zelf koken van het avondeten, het lopen van de hike en de verschillende inspecties (zoals kampopbouw, tent, keuken en kist) en de HIO (Hoofd Inspectie Onderdelen) konden de scouts verschillende punten verdienen gedurende deze week.

Fiets

Op zaterdagmorgen zijn de scouts op de fiets gestapt om te vertrekken richting Ommen. Door middel van verschillende routetechnieken kwamen zij aan bij het Olympisch dorp op het kampterrein Ada’s Hoeve. Eenmaal aangekomen op het kampterrein konden de patrouilles beginnen met hun kampopbouw, bestaande uit het pionieren van de keuken en het opzetten van de tenten.

’s Middags was er nog tijd over om even een verkoelende duik te nemen in de Vecht. Na het eten koken was het tijd voor een toneelstukje waarin de verschillende landen werden aangekondigd. Ook werden de zwemmers van Nederland (Pieter Droogwater en Naomie Natwater), de kogelstoters van Duitsland (Helmut Schmiet en Alexander Kügel), de Atleten van Rusland (Igor Renjerot en Vladislav Springmaarver), de chef van het Olympisch Comité (Chef Plingplong) en de rechercheur Keisatsu voorgesteld.

Op zondagmorgen hebben de scouts de stootkogel van Helmut Schmiet terug moeten vinden door tegen verschillende verdachten spellen te spelen en hierdoor hints te verdienen. Met deze hints konden de scouts erachter komen wie de stootkogel heeft gestolen en wat er die avond is gebeurd. ’s Middags mochten de scouts met elkaar handelen om een zo groot mogelijk Olympisch dorp te bouwen. Dit deden ze door grondstoffen te ruilen met elkaar of door te dobbelen in de bank. Met deze grondstoffen konden de verschillende objecten worden gebouwd.

’s Avonds moesten de scouts door het bos sluipen om verschillende ballonnen met breaklights ‘drugs’ over te brengen naar Chef Plingplong. Onderweg stond de douane natuurlijk te controleren of er niet werd gesmokkeld. Voor dit avondspel kregen de scouts te horen dat de sporters veilig in Japan waren aangekomen met het vliegtuig, maar ook dat er verdachte zaken speelden. Iemand wilde de Olympische Spelen saboteren.

Hike en abseilen

Op maandagochtend vertrokken de scouts voor de hike. Door middel van routetechnieken zoals strippenkaart, bolletje-pijltje, coördinaten en een fotoroute hebben de scouts in totaal 25 kilometer gelopen door de natuur rondom Ommen. Dit jaar is er gekozen voor een ééndaagse hike in plaats van twee. Dit kwam ook goed uit in verband met het warme weer. Op elke post speelden de scouts verschillende spellen zoals brug bouwen zonder touw, bigbag springen en touwlopen over een drie meter diepe sloot.

Bij de laatste post stond het hoogtepunt te wachten. Na eerst een broodje hamburger te hebben gegeten, mochten de scouts abseilen van de toren. Hier hebben de meeste scouts hun angsten overwonnen en zijn ze bijna allemaal via het abseilen naar beneden gegaan. Eenmaal terug op het kampterrein hebben we gedoucht en een verfrissende duik genomen in de Vecht.

Dinsdag was alweer de laatste volle dag op het kampterrein. In de ochtend hebben de scouts zes verschillende spellen gespeeld, drie spellen in de ochtend.
Namelijk volleybal, voetgolf en atletiek: speerwerpen, kogelstoten en verspringen, waarna een kleine pauze de andere drie spellen werden gespeeld. Deze werden, ook door het warme weer, bij de Vecht gehouden: waterpolo, badminton en voorwerpzwemmen.

Olympische vlam

In de middag kregen de scouts te horen wie de saboteur van deze spelen was en waarom hij dit wilde doen. Eenmaal hierachter gekomen, kon het feest losbarsten en de Olympische vlam ontstoken worden! Door middel van een cryptische omschrijving konden de scouts het olympische vuur vinden en terug brengen naar hun eigen fakkel die ze gedurende de week moesten maken.

Na het koken stond eerst de HIO-kist op de planning en daarna konden de keukens alweer worden afgebroken.

Op woensdagochtend mochten de tenten worden afgebroken, aanhangers worden ingepakt en het HIO-terrein werd gedaan. Toen dit eenmaal achter de rug was, konden de scouts hun fiets pakken en zijn ze in één groep met leiding terug gefietst richting de Veelboer te Mander. Hier hebben ze nog even lekker genoten van een patatje en frikandel/kroket en werd de uitslag bekend gemaakt.

Gedurende de gehele week was het zeer spannend wie er zou winnen. Uiteindelijk is er met één punt verschil gewonnen door de patrouille Börusüpotsu (Durk, Bas, Jens, Brent, Jort en Thijs) ten opzichte van de patrouille Suiei.

Scouts

Ondanks de hitte en de coronamaatregelen kijkt de groep terug op een zeer leuk en geslaagd zomerkamp. Wie ook graag deze spellen wil spelen en verschillende knopen/routetechnieken onder de knie wil krijgen of het gewoon gaaf lijkt om bij de scouts te horen, kan gerust eens langskomen om een kijkje te nemen bij één van de opkomsten. Vanaf 11 september is de Vasserse scoutingsgroep iedere vrijdagavond, van 19:30 tot 21:30 uur, bij de Veelboer in Mander.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden