‘Wandeldriedaagse van Manderveen is een blijvertje’

De eerste dagen van september waren echte wandeldagen in Manderveen, waar net als in de afgelopen vier jaren de Wandeldriedaagse werd gehouden.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement, waarbij vrijwilligers en sponsoren onmisbaar zijn. “Waarvoor dank”, zegt Joyce de Witte-Paus namens de organiserende recreatiewerkgroep van Mijn Manderveen 2030. “Vele dorpsgenoten, maar ook mensen uit andere plaatsen hebben drie dagen de kans gehad om te genieten van de mooie omgeving.”

Ieder dag tussen 17 en 19 was de inschrijftafel geopend. Deelnemers konden hier kiezen voor één van de routes tot 10 kilometer afstand. Voor een schamele twee euro was er een routebeschrijving en traktatie aangeboden. Kinderen kregen een wandelcertificaat mee, waarop er elke avond bij binnenkomst een stempel op kwam. Na drie finishes kon dit ingeruild worden tegen een medaille.

“Dag één en twee was het weer fantastisch; volop zon en een aangename temperatuur”, vat De Witte-Paus samen. Deze avonden liepen er ook beide keren rond de 100 personen mee. Dag drie was regenachtig, waardoor er begrijpelijkerwijs minder deelnemers verschenen. De gezellige afsluiting bij Peddemors, waar alle deelnemers een consumptie met plak cake werd aan geboden en voor de kinderen een ijsje, was er gelukkig niet minder gezellig om.”

Het succes in deelnemersaantal is wederom een positieve stimulans voor de werkgroep om dit evenement volgend jaar wederom opnieuw op de agenda te zetten.

Reacties