Herfsttintentocht rond Vasse in aangepaste vorm

Foto: Jan Brunninkhuis

Dit jaar zal er geen Herfsttintentocht op één enkele dag georganiseerd worden door de ondernemersvereniging van Vasse, maar is ervoor gekozen dit populaire evenement over de gehele maand oktober uit te smeren.

De jaarlijkse tocht staat bij veel fiets- en wandelliefhebbers als vast onderdeel op de agenda. De oudste herfstklassieker van Nederland trekt jaarlijks duizenden mensen naar Vasse en omgeving. Gezien de huidige RIVM-richtlijnen heeft de organisatie besloten dat het onverantwoord zou zijn om deze tocht op de gebruikelijke wijze door te laten gaan.

Verspreiding

Om mensen niettemin toch van de kleurrijke natuur in het najaar te laten genieten, heeft de ondernemersvereniging gekozen voor de volgende opzet: Wandelaars en fietsers kunnen elk weekend van oktober bij de startplaatsen eetcafé Bolscher en hotel-restaurant Tante Sien in Vasse een gratis route krijgen.

Tijdens de tochten kan men pauzeren bij kegelcentrum Nijhuis, de Manderveense Aardbei en Watermolen Bels. Zodoende worden de (normaal) grote bezoekersaantallen verspreidt over deze gehele herfstmaand. Wie na de tocht een hapje wenst te eten bij de deelnemende horecabedrijven, dan is reserveren gewenst.

De organisatie denkt op deze wijze voor belangstellenden een veilige tintentocht te kunnen organiseren. “Hopelijk kan in 2021 weer de traditionele Herfsttintentocht plaatsvinden in Vasse. Kijkt u voor info’s ook op: www.tintentocht.nl of bel met tel. 0541-680215.”

Reacties