Drie goede doelen bundelen krachten in unieke herfstcollecte

Foto: Longfonds

Van 12 t/m 24 oktober 2020 houden ReumaNederland, het Longfonds en de Hartstichting een unieke inhaalcollecte.

Door de coronamaatregelen konden de collectes van de drie goede doelen in het voorjaar niet doorgaan. In de herfstvakantie worden de bussen daarom eenmalig gebundeld en lopen duizenden vrijwilligers van de drie goede doelen samen één collecte. Voor de gezondheid van alle mensen, en speciaal voor
mensen met een hart- of vaatziekte, een reumatische aandoening of een longziekte.

Eén keer geven

Gevers kunnen contant geld in de collectebus doen of de QR-code op de bus scannen. Ook is het mogelijk om een donatie te doen op www.inhaalcollecte.nl.

Veilig collecteren op anderhalf meter afstand blijft tijdens de gezamenlijke collecte het uitgangspunt. De totale opbrengst van de inhaalcollecte wordt onder de drie deelnemende goede doelen verdeeld.

De drie goede doelen zijn blij dat door dit gezamenlijke initiatief in 2020 toch nog met de collectebus langs de deuren kan worden gegaan. De collecte is voor
de fondsen een heel belangrijke inkomstenbron en van onschatbare waarde: om onderzoeken te financieren naar nieuwe en betere behandelingen, patiënten (en hun naasten) te helpen beter met hun ziekte te leven en mensen te helpen voorkomen dat ze ziek worden.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden