Tubbergse zamelt opnieuw geld in voor vluchtelingen na desastreuze kampbrand

Jeanet Versteeg uit Tubbergen is wederom een hulpactie gestart om bewoners van het afgebrande kamp Moria op Lesbos van maaltijden te voorzien.

De teller staat inmiddels op zo’n 2500 euro, zo geeft ze aan. Versteeg is meermaals als vrijwilliger op het Griekse eiland geweest. Ze helpt daar het echtpaar Nikos en Katherina Katsouris, die via de stichting Home for All dagelijks duizenden maaltijden bereiden. Door een verwoestende brand van vorige maand is vrijwel iedereen dakloos geworden en zijn de meeste spullen die ze nog bij zich hadden in rook opgegaan.

Ze beschrijft schrijnende situaties waarin de vluchtelingen alsmede hun kinderen op dit moment verkeren. “Ik zag een foto van een kinderpsycholoog die ook net is teruggekeerd op Lesbos, in haar armen een baby’tje van drie weken. Daarover schreef zij dat dit meisje werd geboren op 2 september in een tent in Moria. Ze is nog maar een week oud als het hele kamp afbrandt. Nu leeft ze op straat, in 40 graden hitte en op een dekentje op de harde grond. De derde week van haar leven bracht ze door in het nieuwe kamp. Ze huilt continu, haar moeder is de moedermelk kwijt en het enige waarin ze d’r pasgeborene kan wassen is zout zeewater.”

Daarom is Versteeg nu zelf haar kennissenkring aan het benaderen om geld over te maken, zodat er meer maaltijden gemaakt kunnen worden en de grootste honger op Lesbos gestild kan worden. Geld doneren kan via NL 28 ABNA 0510514936 ten name van J.T. Versteeg en onder vermelding van ‘Noodhulp Moria’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden