Tijdelijke afsluiting wandelpaden Engbertsdijksvenen

Engbertsdijksvenen
Foto: Provincie Overijssel

Op dit moment zijn de laatste werkzaamheden gaande in natuurgebied Engbertsdijksvenen om bomen en bosopslag te verwijderen, iets wat volgens Staatsbosbeheer nodig is om het hoogveengebied te herstellen.

Daarnaast zorgt aannemer Fuhler voor het vervolgbeheer, zodat er geen nieuwe opslag en groei van berkenboompjes ontstaat. Voor de werkzaamheden aan de zuidzijde ten noorden van de Oude Leidijk is het nodig om hiervoor tijdelijk een aantal paden af te sluiten.

Afsluiten paden na herfstvakantie

Om de chip- en uitrijwerkzaamheden aan de zuidwestzijde goed uit te kunnen voeren en ook vanwege eenieders veiligheid worden een aantal wandelpaden en een deel van het fietspad langs het Geesterens Stroomkanaal tijdelijk afgesloten. Dit zal plaatsvinden na de herfstvakantie.

De afsluiting vindt plaats vanaf 19 tot en met 30 oktober. Met een aantal borden bij het fietspad langs het Geesterens Stroomkanaal worden wandelaars omgeleid, zodat die hun route gewoon kunt vervolgen. De lange wandelroute wordt gedurende deze periode wel volledig afgesloten.

Afsluiting van de wandelpaden betreft de zandpaden vanaf de Oude Leidijk richting de Krikkendijk. Iedereen kan nog wel gebruikmaken van de korte route die start vanaf de zuidelijke parkeerplaats bij De Pollen.

Deze afsluiting is gedurende de uitvoering van de werkzaamheden in het terrein zichtbaar via een hekwerk met banner of met behulp van een verkeersregelaar als vrachtwagens het gebied in- en uitrijden.

Planning werkzaamheden

De planning is om tot de kerst alle onderhoudswerkzaamheden in de rest van het natuurgebied afgerond te hebben. Volgend jaar wordt na het broedseizoen het onderhoud weer opgepakt. Tot dan is het rustig in het gebied.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden