Boeren delen appels uit aan verzorgingshuizen, scholen en de voedselbank

Wethouder Erik Volmerink (midden) neemt de appels in ontvangst
Foto: LTO Noord

Boeren en tuinders delen tijdens de Dutch Food Week tienduizenden appels uit bij verzorgingshuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio.

LTO Noord, LLTB en ZLTO, belangenverenigingen van boeren en tuinders en initiatiefnemers van de uitdeelactie, willen Nederlanders de waarde van boeren en tuinders laten zien én proeven. Wethouder Erik Volmerink mocht ook een volle mand voor medewerkers van Noaberkracht in ontvangst nemen.

Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord: “We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap  betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen.”

“Vers en gezond voedsel is de brandstof van ons dagelijks leven” zegt Wim Bens (voorzitter ZLTO). “Met deze maatschappelijke actie houden boeren en telers Nederland gezond. En het is een blijk van waardering voor vitale beroepen in onze zorg, ons onderwijs en onze veiligheid om de hoek.”

“Wij zeggen niet voor niets boeren en tuinders houden Limburg gezond’, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. ‘Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de Limburgse agrarische ondernemers. Collega’s door het hele land zijn dag in dag uit bezig een bijdrage te leveren aan de oplossingen voor tal van maatschappelijke uitdagingen waarmee we als samenleving te maken hebben. Zorgen voor gezonde voeding is er daar slechts één van, maar wel een hele belangrijke, juist nu.”

Reacties