Duo dj’s genomineerd voor landelijke award

Tobias Horst en Maurice Grobben tijdens hun carnavalsuitzending
Tobias Horst en Maurice Grobben tijdens hun carnavalsuitzending
Foto: Radio Scout Twente

Maurice Grobben (29) en Tobias Horst (14) van Radio Scout Twente dingen mee naar de Special Media Awards 2020, een prijs voor mediamakers met een verstandelijke beperking.

Het dj-duo, dat respectievelijk in Tubbergen en Almelo woonachtig is, beschouwt de nominatie als een hele eer. De twee zenden dagelijks tweemaal uit via hun eigen YouTube-kanaal en werden genomineerd in de categorie Beste Radio Station. “Dit is onze hobby. We doen het met veel plezier”, vertelt Tobias. “Ik heb PDD-NOS. Maurice ook, net als nog wat andere aandoeningen.”

De radiokameraden kennen elkaar van de Almelose scouting, iets wat tevens hun stationsnaam verklaart. Beide hebben thuis een eigen studiootje. “We hopen dat zoveel mogelijk mensen luisteren. Lekker ontspannen naar onze liedjes”, zegt Tobias. “Nu zijn het enkele tientallen en hopelijk groeit dat verder.”

Naast hun vast uitzendingen in de ochtend en avond verzorgt het tweetal ook regelmatig themaprogramma’s, zoals tijdens de carnavalsperiode. “Toen hebben we vier uur lang uitgezonden.”

Een vakjury gaat de winnaars bepalen en er kan niet worden gestemd door het publiek. De categoriewinnaars worden 10 november aanstaande bekendgemaakt tijdens een online uitzending.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen