Werkplein-app maakt solliciteren eenvoudiger

Foto: Werkplein Twente

Werkzoekenden met een bijstandsuitkering uit de gemeenten Almelo, Tubbergen, Dinkelland en Wierden kunnen de app van Werkplein Twente downloaden en testen.

Werkplein Twente wil klanten zoveel mogelijk zelfstandigheid geven en hen laten zien wat er te vinden is qua werk en opleiding in Twente. De werkzoekende kan zijn of haar interesse in een vacature via de app kenbaar maken, waarna de werkcoach kan zorgen voor bemiddeling.

Ook informeert de app een werkzoekende over evenementen die door Werkplein Twente worden georganiseerd. Via de app kunnen ze zelf op zoek naar een vacature of opleiding die bij hun interesses past. Ook zijn er verder sollicitatietips opgenomen en een pagina met meest gestelde vragen en antwoorden, waardoor werkzoekenden veel informatie dagelijks via de app kunnen lezen en opzoeken.

Testfase

Werkzoekenden met een uitkering van de gemeente Almelo, Tubbergen, Dinkelland en Wierden kunnen via hun werkcoach een code aanvragen voor deze app. Daarmee kan de app geactiveerd worden.

Wanneer de testfase positieve resultaten laat zien, kunnen in de nabije toekomst ook werkzoekenden uit de andere Twentse gemeenten de app gebruiken.

Reacties