Combinatie corona- en influenzateststraat moet druk op de zorg verminderen

Foto: Bewust Bewegen

Onder de naam TestOpCorona.com is er een coronateststraat geopend bij fysiotherapiepraktijk Bewust Bewegen aan de Bruno van Ommenstraat 31 in Tubbergen.

In tegenstelling tot andere sneltestaanbieders en de GGD kan hier eveneens getest worden op het influenzavirus, beter bekend als ‘de griep’. “Het nu actuele coronavirus mag dan iets dodelijker zijn, de zorg raakt juist meer belast door het influenzavirus”, vertelt Ronny Masselink van het bedrijf Kyeron. Dat gebruikt testkits van Biosynex. “Om de zorg te ontlasten zou er dus veel meer op het influenzavirus getest moeten worden om verspreiding te voorkomen. Het influenzaseizoen in Nederland gaat meestal in november/december van start, heeft een piek in februari en duurt tot medio april.”

Bij gebruik van de Tubbergse teststraat weet iemand na 20 minuten of hij/zij besmet is met het corona- of griepvirus (Influenza A/B). Masselink: “Meestal zijn je symptomen na onze gecombineerde test verklaarbaar; een geruststellende gedachte. Zo weet je precies waar je aan toe bent.”

De uitgebreide testprocedure kost 79 euro. Hierbij wordt neusslijm (antigenen) en bloed (antistoffen) getest op het coronavirus, neusslijm op Influenza A/B en krijgt iedereen een koortsmeting. “Elke bezoeker kijkt mee met de testen, de uitslag wordt samen besproken en ze ontvangen de uitslag direct mee op papier. Er hoeft dus niet gewacht te worden op een e-mail of sms met de testuitslag. Er wordt bij TestOpCorona.com geen DNA afgenomen of opgeslagen”, benadrukt Masselink.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden