Gratis groentezaad voor scholen en kinderopvang uit de gemeente Tubbergen

Foto: Natuur en Milieu Overijssel

Kinderopvang- en schoolorganisaties uit de gemeente Tubbergen kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel, waarmee leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kunnen kweken.

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt zijn. Scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) en kinderopvangorganisaties uit de gemeente Tubbergen kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin, dankzij de gratis groentezaden van Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan.

Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Hoe ziet het pakket eruit?

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan geen commerciële uitingen, maar wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee iemand kan nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn een veilig natuurproduct en vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie.

Aanmelden

Geïnteresseerde scholen en kinderopvangorganisaties uit de gemeente Tubbergen kunnen zich tot woensdag 27 januari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via www.natuurenmilieuoverijssel.nl/groentezaden. Het lespakket met de groentezaden ontvangen zij eind maart.

Jong Leren Eten

Deze moestuinactie is onderdeel van het programma Jong Leren Eten. In dit programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om in de periode 2017 t/m 2024 kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

Jong Leren Eten is een initiatief van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedsel (LNV) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden