Stichting Steuntje ziet het levenslicht

Karin Hemmer, Mieke Lenferink, Marleen Wesselink en Karin Woudstra hebben donderdag bij VWZ Notarissen in Tubbergen hun handtekening gezet onder de oprichtingsakte van hun stichting Steuntje.

Het viertal vormt hiermee het bestuur van de organisatie zónder winstoogmerk die het letterlijke steuntje in de rug wil bieden aan mensen met verschillende vormen van ziekte en de nasleep of gevolgen daarvan. “Op een mooie, warme en uitnodigende manier. Een ‘steuntje met inhoud’ in een bijzondere verpakking”, zoals de dames het zelf sierlijk omschrijven.

“We zijn in juni 2019 begonnen met een evenement voor (ex-)kankerpatiënten. Dit was zo’n succes dat we vervolgens, mede dankzij de Samenloop voor Hoop, meerdere projecten voor deze doelgroep hebben opgezet. Onder andere een ontspanningsdag voor vrouwen met kanker bij De Kroesweffer in Vasse. En een kookworkshop voor mannen met kanker”, somt Woudstra op. “Deze projecten gaan we voortzetten. Maar ook zijn we van plan dit jaar activiteiten te organiseren voor mensen met bijvoorbeeld MS, reuma, diabetes of andere chronische ziekten. Uiteraard hebben we hier ook weer budget voor nodig, dus bedrijven mogen ons sponsoren.”

Op de website van Steuntje staat meer uitgelegd over het goede doel en hoe dit gesteund kan worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden