Glasrijk wil glaskunst in alle dorpen

Bestuur van Glasrijk Tubbergen
Foto: Buro Bedenkt

In de dorpen Albergen, Harbrinkhoek, Langeveen, Manderveen en Geesteren is nog geen glaskunst te vinden en Glasrijk hoopt hier gauw verandering in te brengen.

Het evenement ontstond in 2021 precies 25 jaar geleden. Stichting Glasrijk Tubbergen is van mening dat het mogelijk moet zijn voor inwoners en bezoekers om 365 dagen per jaar te genieten van glaskunst. Mede daarvoor hebben zij, in samenwerking met gerenommeerde kunstenaars, de glaskunstroute van Tubbergen ontwikkeld. Op verschillende plekken in de gemeente staan al enkele jaren kunstwerken die samen deze glaskunstroute vormen. “Nu is het tijd om de cirkel rond te maken en de glaskunstroute uit te breiden naar alle dorpen in de gemeente Tubbergen. Want niet elk dorp wordt door de route aangedaan”, geeft het bestuur aan.

Inwoners van genoemde ‘glaskunstloze’ dorpen kunnen meedenken over hoe dit kunstwerk eruit moet komen te zien. Dit kan door twee vragen te beantwoorden:

  1. Welk woord past het beste bij uw dorp?
  2. Geef in maximaal vijf woorden weer wat voor u, uw dorp zo belangrijk maakt?

Mail de antwoorden naar gemeentelijk cultuurmakelaar Minke Bloemhof ([email protected]). Deze worden door de plaatselijk kunstenaars Ellen Kleine Schaars en Diego Semprun Nicolaas vertaald in een kunstobject voor het dorp.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden