De Turftrappers draaien door!

Bennie Oude Oosterik en Carlijn Plegt
Foto: De Turftrappers

Lang hebben carnavalsliefhebbers in Langeveen en Bruinehaar gehoopt dat de gala-avonden door konden gaan, verspreid over meer dan twee avonden en dan iedere keer met minder mensen.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben hier echter een streep door gezet. Maar dat betekent niet dat de Turftrappers bij de pakken neer gaan zitten. Nee, ze draaien door met een online gala-avond vol humor op zaterdag 6 februari.

Pubquiz

In november werd door de Turftrappers al een online pubquiz georganiseerd, in samenwerking met carnavalsvereniging de Klippels. Meer dan 500 mensen logden deze avond in en reageerden erg enthousiast. De stap naar een online gala-avond was dus snel gezet. Initiatiefnemer Bennie Oude Oosterik: “Op deze manier proberen we een teken van leven te geven vanuit de carnavalsvereniging, naar de vele leden en ook naar andere betrokkenen.”

Met ernst en luim

Normaal gesproken zijn er verschillende optredens tijdens een gala-avond en dit zal bij de online gala-avond van de Turftrappers niet anders zijn. Artiesten van vroeger en nu komen voorbij, dansmariekes treden op, het hofkoor laat van zich horen en natuurlijk zal ook de dorpspolitiek niet ontbreken. Bovendien zullen prins Patrick en adjudant Jeroen een of twee personen in de schijnwerpers zetten met de uitreiking van een Gouden Turf.

Oude Oosterik: “De opzet van de avond is afgeleid van het tv-programma De Wereld Draait Door. Het moet een carnavalesk gebeuren worden, met fragmenten uit eerdere jaren en gasten uit alle geledingen, met ernst en met luim. Wij hebben er zin in, een keer wat anders.”

Thuis meegenieten

Vanzelfsprekend heeft de galacommissie niet alleen nagedacht over activiteiten in de studio. Ook worden er drank- en hapjespakketten voor thuis samengesteld. Bovendien zijn er loten te verkrijgen waarmee tijdens de online gala-avond mooie prijzen te winnen zijn.

Noteer dus zaterdag 6 februari in de agenda en hou de Facebook-pagina van carnavalsvereniging de Turftrappers in de gaten. Hier zal in de komende weken regelmatig nieuws te lezen zijn, over het inloggen tijdens de gala-avond, over de drank- en hapjespakketten en over de loterij.

Op de foto: Presentator in de studio Bennie Oude Oosterik en ‘razende reporter’ onderweg Carlijn Plegt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden