Tubberger esbewoners wraken gemeentelijke bezwaarschriftencommissie

Uitzicht op het voormalige Tuincentrum Tubbergen, vanaf de Tubbergeresweg
Uitzicht op het voormalige Tuincentrum Tubbergen, vanaf de Tubbergeresweg
Foto: Mark Mensink

In een zoveelste poging woningbouw op de locatie van het voormalige tuincentrum in Tubbergen te voorkomen, hebben omwonenden de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie gewraakt.

Dat blijkt uit een brief die ondertekend is door esbewoners Walter van der Wal, Johan Kemperink en Gerard Wolf. Zij stellen dat de commissie, welke bezwaarschriften tegen bijvoorbeeld bouwbesluiten behandeld, partijdig en vooringenomen is. “Wij wensen als burgers van Tubbergen niet de dupe te worden van deze handelswijze en zetten vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de commissie.”

De bezwaarmakers richten zich met het schrijven op een handhavingsverzoek dat zij inmiddels bijna 2 jaar geleden ingediend hebben. “Aangezien onze eerste melding van de onregelmatigheden op De Esch al van 6 mei 2019 dateren, kunnen we nu concluderen dat we bijna 23 maanden verder zijn zonder zichtbare uitvoeringen van het gemeentelijk besluit. Het is evident dat gemeente Tubbergen besluiten neemt om geen besluiten te hoeven nemen.”

Een uitspraak over het verzoek door de Raad van State wordt in maart 2021 verwacht.

Reacties

Cookieinstellingen