Ter Beek krijgt ‘autostemloket’ tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Foto: Ter Beek Reizen

Burgers die een stem willen uitbrengen tijdens de komende verkiezingen hoeven hun auto niet eens meer uit, als ze tenminste naar het stemlokaal bij reisorganisatie Ter Beek in Tubbergen gaan om het democratische recht uit te oefenen.

Voor de drive-thru wordt de garage gebruikt, geeft medewerker Frank Oude Breuil aan. “Aan de straatkant, bij het plein, kan men naar binnen en aan de achterkant kan men, via de parkeerplaats, het terrein weer verlaten.” Vermoedelijk zal dit drie dagen lang mogelijk zijn, dus niet alleen op 17 maart 2021, al moet dat nog in samenwerking met de gemeente bepaald gaan worden.

Deze uitzonderlijke oplossing voor ‘corona in verkiezingstijd’ komt er na vragen van fractievoorzitter Noortje Haarman van raadsfractie Gemeentebelangen/VVD aan het college van burgemeester en wethouders. “Ik kan me voorstellen dat het voor bepaalde doelgroepen nu niet prettig voelt om naar een stemlocatie te gaan. Tijdens het agendapunt ‘centraal tellen’ heb ik al eens gevraagd of we ook naar andere opties kijken, zoals een drive-through”, licht Haarman toe. “Mooi dat de mensen die anders misschien niet gemakkelijk naar het stembureau konden, dit nu alsnog via deze weg kunnen doen.”

Oude Breuil is verheugd dat de keuze op zijn werkgever viel, juist in de huidige periode. “Als Ter Beek Reizen vinden we het in ieder geval erg mooi dat we hieraan onze medewerking kunnen verlenen, zeker in deze toch moeilijke tijd voor het bedrijf.

Dossier: Corona

Reacties