Telefoon kapper ‘ontploft’ opnieuw, nu door verwarring over datum

De problemen voor kappers zijn nog niet voorbij nu de regering de coronamaatregelen werden versoepeld, want velen gingen ervanuit dat hun zaak vanaf dinsdag 2 maart weer open kon.

Die datum lekte namelijk afgelopen weekend uit. Nu blijkt dat het woensdag 3 maart wordt. En dat scheelt nogal, omdat klanten al gereserveerd hadden voor een dag eerder. Dus de telefonische ‘reserveerlijn’ van Kapper Huub kreeg in korte tijd opnieuw tientallen verzoeken te verwerken. “We zijn heel blij dat de zaak weer open mag, maar het opschuiven van die ene dag brengt ons opnieuw in de problemen.”

Die verwarring ontstemd hem behoorlijk: “Het is net alsof ze ons ondernemers nog weer willen pesten. Het is toch wat. Aan de ene kant ben je gelukkig dat er weer iets mogelijk is, aan de andere kant bezorgen ze je extra werk en kopzorgen.”

Steggink neemt na de persconferentie van de regering over de versoepeling meteen contact op met een wethouder en maakt zijn ongenoegen kenbaar. “Gaan jullie dan handhaven of niet; dat is de vraag. Wij willen open, zo snel mogelijk. Het zou op 2 maart mogen, nu wordt het opeens 3 maart. Onbegrijpelijk.”

Reacties

Cookieinstellingen