Maaltijdservice door vrijwilligers al kwart eeuw waardevol

Foto: SWTD

Tafeltje-dek-je bestaat inmiddels 25 jaar in de gemeente Tubbergen, zo laat welzijnsorganisatie Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) weten.

Ans Klingeman en Rietje Busscher, die gedurende al deze tijd als vrijwilligers verbonden waren aan de maaltijdservice, zijn onlangs in het zonnetje gezet om hun jubileum te vieren. Beiden kregen een bloemetje aangeboden van SWTD-seniorenwerker Nicolet Plegt-Koedijk bij slagerij Hulshof in Tubbergen, alwaar de warme maaltijden (verder) bereid worden. De afnemers ervan, vooral ouderen die nog zo lang mogelijk zelfstandig proberen te wonen, kunnen hier 6 dagen per week op rekenen.

“Naast een gezonde maaltijd is het ook heel waardevol dat mensen iedere dag even contact hebben met één van onze bezorgers”, geeft Plegt-Koedijk aan. “Vaak zijn dit toch de vaste gezichten die ze veel zien en waarmee een vertrouwensband wordt opgebouwd. Even tijd voor een praatje en een stukje sociale controle wat ook heel belangrijk is. De kinderen vinden het ook fijn om te horen dat onze bezorgers toch even een oogje in het zeil houden en bij signalen contact opnemen ons. Dit wordt als heel waardevol beschouwd!”

Reacties