Ties Kuipers is de nieuwe voorleeskampioen

Ties Kuipers
Foto: Ursula Bekhuis

Ties Kuipers (11), leerling van de Mariaschool in Langeveen, mag zich een jaarlang de voorleeskampioen van de gemeente Tubbergen noemen.

Toenmalig kinderburgemeester Kristy Geuke en Yvonne Keizer van Bibliotheek Tubbergen verrasten de kersverse winnaar afgelopen dinsdagochtend met slagroomtaart, een oorkonde en een boekenbon. “Op school had ik goede hoop dat ik de voorleeswedstrijd zou winnen”, bekent Ties. “Ik zei tegen mezelf: ‘ik ga winnen! Ik heb er heel veel zin in. En dat werkte. Maar ik wist natuurlijk niet wie er allemaal meededen aan de volgende, gemeentelijke finale in de bieb. Daarom was ik best zenuwachtig.”

De leerling van de Mariaschool in Langeveen nam het tijdens de finale op tegen zeven kandidaten: Mauck Bussing (Kadoes in Albergen), Iris Bekhuis (Aloysiusschool in Geesteren), Sietze Sauer (De Zeven Mijlen in Manderveen), Merlin Wisselink (St. Alphonsusschool in Mariaparochie), Naomi Veenhuis (Mariaschool in Reutum), Roos Rolefes (De Wiekslag in Tubbergen) en Fien Bossink (Mariaschool in Vasse). Allen komen uit de groepen zeven en acht van basisscholen.

Vanwege de coronamaatregelen vond deze plaats in de Tubbergse bieb. De jury bestond uit Kristy Geuke, wethouder Ursula Bekhuis en docent Nederlands Annemiek Fix van scholengemeenschap Canisius. Ties mag zijn titel verdedigen tijdens de regionale finale die wordt gehouden door Bibliotheek Almelo op 12 maart 2021.

Reacties