Kappers dolblij dat ze weer aan de slag mogen

Ze hebben lange dagen voor de boeg, maar na meer dan twee maanden ‘pauze’ is er eigenlijk geen kapper die hierom maalt.

Ook bij Twencehair in Geesteren is het alweer een drukte van jewelste, op deze eerste dag dat kapperszaken weer open mogen. Sommigen hebben een echt ‘coronakapsel’, het haar van anderen hoeft maar een beetje bijgewerkt te worden. “Ik ben blij de vaste klanten weer te zien. Normaal gesproken komen ze elke 4 á 6 weken langs en nu is dat veel langer geleden. Je maakt je toch ook een beetje zorgen om de ouderen, die nu het meeste risico lopen”, zegt kapster Marloes Oude Sogtoen. “Vanmorgen om 8 uur was de gezamenlijke start met de collega’s. Da’s leuker dan als iedereen om verschillende tijden binnen komt lopen.”

Voor eerstejaars student van de kappersopleiding Kirsten van Loo is het een extra bijzondere tijd. “Ik heb, samen met zo ongeveer iedereen uit mijn klas, vrij genomen van school om op de stageplek de handen uit de mouwen te steken.” Ze mag nog niemand knippen, maar zorgt er onder meer voor dat alle haarproducten bijgevuld zijn en dat de zaak er opgeruimd uitziet.

Voor eigenaresse Elles Potijk was het geen makkelijke periode, blikt ze terug. “Het ging me niet in de koude kleren zitten. Tijdens de eerste lockdown viel dat mee, maar de afgelopen tijd vond ik wel erg frustrerend. De onzekerheid vooral”, vertelt ze. “Maar goed, nu schijnt het zonnetje weer – bij wijze van spreken. Ik vind het wel sneu voor de horeca, maar ben tegelijkertijd heel blij dat wij wel weer aan de slag mogen.”

‘Ras-Geesternaar’ Alphons Hemmer klinkt na zijn knipbeurt enorm opgewekt. “Het was veel te lang”, geeft hij lachend aan. “M’n dochter heeft wel wat bijgeknipt, maar dit is toch stukken beter zo. Nu kom ik weer netjes voor de dag, want het liep volledig uit de hand… Mijn laatste kappersbezoek was in december, dus kun je nagaan.”

Reacties