Samen zwerfafval te lijf in Albergen: ‘Wandelen en opruimen werkt aanstekelijk’

Foto: Shotbylot Fotografie

Ze hebben allemaal zo hun eigen route, de 35 vrijwilligers van Albergen Schoon die initiatiefnemers Mieke Kamphuis, Marian Borgerink en Ans Scherpers helpen in hun missie het dorp en het buitengebied ervan schoon te houden.

Wandelend of hardlopend komen die wekelijks met vuilniszakken vol zwerfafval thuis. En het werkt aanstekelijk, want steeds meer mensen nemen een vuilniszak en een knijper mee als ze een rondje gaan lopen. “Ja, dat vinden we fantastisch natuurlijk! Laatst kwam ik een jong stel tegen met de armen vol plastic en glazen flessen,” vertelt Mieke enthousiast. “Die heb ik direct bedankt, geweldig vind ik dat.”

Sokken

John de Vries van het lokale bedrijf Vriezz Trading vond dit zo’n mooi initiatief, wat ook nog eens naadloos aansluit bij hun liefde voor het buitenleven, dat ze hier graag een steentje aan bijdragen. “Wij vinden dat deze fantastische club mensen, die zo’n duurzame bijdrage levert aan de maatschappij, dat op de meest duurzame sokken moet kunnen doen. Daarom geven we, in het kader van support your locals, alle vrijwilligers van Albergen Schoon een paar van ‘onze’ merinowollen sokken van Darn Tough.”

Reacties