Dierentuin in Nordhorn weer geopend

Foto: Tierpark Nordhorn

Zijn de dierenparken in Nederland nog gesloten, Tierpark Nordhorn is sinds deze week – na 4 maanden sluiting – weer open.

In Duitsland zijn de coronamaatregelen maandag versoepeld. Volgens de overheid kan dit omdat met de vaccinaties en de sneltests een nieuwe fase in de pandemie is aangebroken.

Hygiƫnemaatregelen

Een dierentuinbezoek in Nordhorn is alleen mogelijk met een online gekocht toegangsbewijs en er zijn dagelijks 1500 bezoekers welkom. Volgens een woordvoerder van de dierentuin krijgt de bezoeker bij aankomst uitleg over de hygiƫnemaatregelen.

Directeur Nils Kramer is blij met de heropening. “We kijken er naar uit eindelijk weer gasten te mogen verwelkomen. Dankzij onze hygiĆ«nemaatregelen kunnen mensen genieten van een lekker dagje uit in de frisse lucht.” Hij adviseert bezoekers vooraf de corona informatie op de website www.dierentuin-nordhorn.nl te lezen.

Tierpark Nordhorn

De Duitse dierentuin trekt jaarlijks bijna 500.000 bezoekers, waarvan een groot deel uit Nederland. Ongetwijfeld zal dat deel de komende tijd nog groter zijn, omdat de dierentuinen in Nederland nog dicht blijven.

Reacties