GGD: Vooral jonge Twentenaren willen geen coronavaccinatie

Foto: CC0

Uit de laatste peiling door GGD Twente in samenwerking met het RIVM blijkt dat 84% van de Twentenaren bereid is zich te vaccineren tegen het coronavirus COVID-19.

De bereidheid hangt sterk samen met leeftijd. Bij de ondervraagden van 16-39 jaar wil maar 74% een vaccinatie en is 26% tegen of twijfelt men. Onder de leeftijdsgroep 70 jaar of ouder wil liefst 93% gevaccineerd worden, is 1% dat sowieso niet van plan en twijfelt 6%.

Inwoners konden de vragenlijst invullen van woensdag 10 t/m zondag 14 februari. De resultaten zijn gebaseerd op antwoorden gegeven in die periode. In totaal hebben bijna 2.500 Twentenaren de vragen beantwoord.

Mentaal en sociaal welbevinden staat onder druk

De coronacrisis heeft effect op het welzijn van mensen. Bijna 70% van de Twentenaren van de Twentenaren voelt zich enigszins (49%) of sterk (20%) eenzaam. Dit is het hoogst in de jongste (16-39) en oudste leeftijdsgroep (70 jaar en ouder). De naleving en het draagvlak voor de meeste maatregelen is hoog, zo blijkt uit het onderzoek. Mensen hebben de meeste moeite met de maatregel om maximaal één bezoeker thuis te ontvangen.

Cristel Boom, epidemioloog GGD Twente: “Iedereen kan iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Een klein gebaar kan het verschil maken. Extra belangrijk nu mensen zich meer eenzaam voelen. Kijk op EenTegenEenzaamheid.nl wat jij kunt doen.”

Lees hier meer over het onderzoek: www.twentsegezondheidsverkenning.nl/dashboard/dashboard/onderzoek-impact-coronavirus

Reacties