Personeel gezocht voor sushi-restaurant in Tubbergen

Savannah Makkinga (rechts) met zus zus Priscilla Voorthuis-Makkinga
Foto: Sushi Tubbergen

Savannah Makkinga (24) staat te trappelen om het sushi-concept wat ze sinds eind vorig jaar in haar woonplaats Vroomshoop op de markt heeft gebracht ook in Tubbergen te introduceren.

Medio mei moet dat wel gaan lukken, denkt ze. D’r oog viel daarom onlangs op een leegstaand pand aan de Waldeckstraat, pal tegenover de ALDI-supermarkt. “Vandaag krijg ik het huurcontract van de makelaar. Kopen kan helaas niet… Binnenkort gaan we het compleet inrichten.”

De jonge Vroomshoopse heeft sinds kort haar studie op pauze gezet om zich volledig te richten op het ondernemen. Dat de Twentse een sushi-restaurant heeft geopend is trouwens gebaseerd op een spontane inval. “Ik lag op de bank bij een vriendin van me. We hadden zin gekregen in wat sushi. Zo is het zo’n beetje gegaan”, vertelt ze lachend. “En dan kun je wel helemaal naar Almelo rijden voor een lekkere portie, maar nog liever uit eigen dorp. Het concept is simpel en alles is vers bereid, dus we rollen de sushi pas op het moment dat iemand binnen is om het op te halen.”

Savannah denkt dat haar tweede vestiging een goede aanvulling zal zijn op het bestaande aanbod in Tubbergen. “Ik ga ook weleens een hamburger eten, of pizza. En naar de Chinees. Maar sushi, althans zo lekker en vers als wij het hebben, dat is er nog niet. Dus hopelijk weten mensen ons snel te vinden én te waarderen.”

Voor het restaurant, dat Sushi Tubbergen of Sushi Tubbig gaat heten, zoekt de onderneemster volop medewerkers. “Er zijn al aanmeldingen uit Geesteren, Vasse en andere dorpen. We zoeken vooral jongeren als bezorger of keukenhulp, maar ook een manager voor de nieuwe vestiging.”

Reacties