Paramedisch Voetencentrum Twente gaat samenwerking met Fysiotherapie Langeveld aan

Foto: Paramedisch Voetencentrum Twente

In samenwerking met Fysiotherapie Langeveld heeft Paramedisch Voetencentrum haar eerste podotherapiepraktijk in Twente geopend.

Dit zogeheten Paramedisch Voetencentrum Twente (PVT), gevestigd bij Fysiotherapie Langeveld in Mariaparochie, werd opgezet door Mariëlle Smit en Sjoerd Oosterik. Het is een dochteronderneming van Paramedisch Voetencentrum Apeldoorn.

Beide partijen hebben elkaar gevonden door de verbondenheid met de regio. Waar de laatste een begrip is binnen de gemeente Tubbergen, heeft Paramedisch Voetencentrum Apeldoorn zich geworteld in de regio Apeldoorn. Om ook bewoners van de gemeente Tubbergen en de rest van de regio van de beste zorg te voorzien, is besloten een Twentse vestiging te openen.

De beste zorg

Het voetencentrum kenmerkt zich door de persoonlijke benadering, samenwerking met andere disciplines en kwaliteit van onderzoeken en behandelen. PVT werkt samen met verschillende zorgverleners om altijd verzekerd te zijn van de beste zorg. Niet de klacht of het protocol staat centraal, maar de aandacht voor de patiënt.

“We kregen in de familiaire sfeer steeds vaker de vraag om ‘even’ naar een klacht te kijken. Doordat we nu de samenwerking met Fysiotherapie Langeveld hebben, kunnen we ons onderscheiden ten opzichte van andere podotherapeuten”, vertelt Smit. “Wij kijken graag naar het gehele plaatje en gaan samen met de patiënt dieper in op hoe de klachten zijn ontstaan. We leggen klinische verbanden en maken de vertaalslag naar de patiënt. Daarmee creëren we bewustwording en laten we zien dat we meedenken.”

Die zorg wordt dagelijks geleverd door voornamelijk uit Twente afkomstige podotherapeuten. PVT behandelt en voorkomt klachten die voortkomen uit overbelasting en afwijking in stand, dynamiek en functioneren van de voeten, benen of lage rug. Ook de behandeling van
huid- en nagelaandoeningen en het geven van preventieve adviezen valt binnen de expertise. “Omdat een fysiotherapeut en een podotherapeut vanuit verschillende uitgangspunten naar een klacht kijken, vullen ze elkaar heel goed aan. Waar wij als fysiotherapeuten kennis tekort komen, kan een
podotherapeut deze aanvullen en andersom”, aldus praktijkmanager  Marleen Meijer-Dijkstra van Fysiotherapie Langeveld.

Contact

Zowel PVT als Fysiotherapie Langeveld heeft multidisciplinaire samenwerking hoog in het vaandel staan. Daardoor zijn de lijnen kort en krijgt de patiënt de gewenste zorg onder één dak.

PVT verwelkomt iedereen graag in de nieuwe vestiging aan de Almeloseweg in Mariaparochie. Vragen of een afspraak maken: bel 0546-706368 of stuur
een mail naar [email protected].

Reacties