Coronawijzer voor Nederlands-Duitse grensregio

Foto: Grenspost Düsseldorf

Benieuwd hoe de coronacijfers aan Nederlandse zijde van het grensgebied zich verhouden tot de Duitse cijfers?

Ook de Duitsers houden dit in de gaten. Daarom heeft Grenspost Düsseldorf een Covid-19-dashboard voor de Nederlands-Duitse grensregio gelanceerd. Hierop in een oogopslag inzicht in de besmettingscijfers in de Nederlandse grensgemeenten en de Kreise aan de Duitse kant van de grens. Zeker nu Duitsland Nederland heeft aangewezen als ‘hoogincidentgebied’ is deze informatie zeer relevant.

Inreisbeperkingen

Per 6 april 2021 is Nederland door Duitsland als hoogincidentgebied ingeschaald. Daardoor gelden er strenge inreisbeperkingen voor personen die vanuit Nederland naar Duitsland willen reizen. Het nieuwe dashboard laat zien hoe het aantal besmettingen met het coronavirus zich aan beide zijden van de grens ontwikkelt. Tevens bevat het dashboard een overzicht van het totale aantal besmettingen in heel Nederland en Duitsland.

Vergeleken

Het grensoverschrijdende Covid-19-dashboard gebruikt openbare data van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Duitse Robert Koch-Institut (RKI) en de Johns Hopkins University. Er worden de Nederlandse en Duitse data naast elkaar gelegd om zo de verspreiding van het coronavirus in de grensregio’s weer te kunnen geven. De coronacijfers in de Nederlandse gemeenten en Duitse Kreise kunnen hier goed met elkaar vergeleken worden, doordat het aantal besmettingen op dezelfde manier wordt weergegeven: het laat zien hoeveel besmettingen er iedere 7 dagen per 100.000 inwoners zijn.

Het dashboard is te vinden via deze link: www.grenspostdusseldorf.nl/coronadashboard.

Reacties