‘PUUR, Huis van Afscheid’ 24 uur per dag beschikbaar in aula bij protestantse kerk

Als een dierbare overlijdt, wil men vaak op geheel eigen manier afscheid nemen en er komt dan veel op iemand af.

Vaak wil men ook tot de dag van de uitvaart enige rust ervaren. Dat hoeft inmiddels niet meer op afspraak in een aula, want ‘PUUR, Huis van Afscheid’ is 24 uur per dag geopend. Hier staat een gehele huiskamer ter beschikking voor de rouwenden.

‘Een thuis buitenshuis’

Karin Oude Avenhuis-Peters en John Wigger, de uitvaartverzorgers van PUUR Uitvaart, gingen altijd al tot het uiterste om nabestaanden een zo mooi en passend mogelijk afscheid van hun overleden dierbare te bieden. Soms is een thuisopbaring niet mogelijk, maar is er wel behoefte aan een ‘eigen plek’. Daarom is er in Tubbergen een ‘huis van afscheid’, een 24-uurskamer waar men dag en nacht naar toe kan gaan om afscheid te nemen.

Het geheel bestaat uit een sfeervolle huiskamer, met aansluitend een ruimte waar de overledene ligt opgebaard. De ruimte mag op eigen wijze ingericht worden met foto’s, tekeningen of andere persoonlijke spullen. “Je kunt het zien als een thuis buitenshuis, waar je kunt komen en gaan wanneer je wilt”, vertelt John. “De directe nabestaanden krijgen een eigen sleutel; je kunt dus zelf bepalen wie wanneer afscheid neemt, en hoe lang.”

Juist nu extra belangrijk

Ook Karin is enthousiast over deze nieuwe bijzondere mogelijkheid om afscheid te nemen. “Juist in deze tijd voelt het goed dat we nabestaanden nog een extra optie kunnen bieden als het gaat om het afscheid van hun dierbare. Zoals altijd willen we voor alle nabestaanden een zo persoonlijk en oprecht mogelijk afscheid organiseren, en gaan we tot het uiterste om de wensen van de familie mogelijk te maken.”

Samenwerking met stichting De Delle

‘PUUR, Huis van Afscheid’ is gevestigd in Tubbergen, in het zalencentrum van stichting De Delle, achter de protestantse kerk. Hier was altijd al een aula gevestigd, maar De Delle verhuurt deze nu volledig aan PUUR Uitvaart. “We wisten direct dat we door deze samenwerking iets bijzonders konden creëren. Begin dit jaar zijn we begonnen met de verbouwing om de faciliteiten te moderniseren en momenteel zetten we de laatste puntjes op ‘i’. Momenteel werken we aan een geklimatiseerde ruimte waar drie overledenen tegelijk kunnen worden gekoeld. Half juni nemen we de ruimte in gebruik”, aldus John.

Het is nog steeds mogelijk om op afspraak rouwbezoeken in te plannen wanneer je geen gebruik maakt van de 24-uurskamer. Stichting De Delle biedt daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van de andere zalen en faciliteiten om een passend afscheid te organiseren, waardoor grotere condoleances ook mogelijk zijn. Uiteraard kan de plechtigheid plaatsvinden in de kerk, die overigens voor leden en niet-leden beschikbaar is.

Voor vragen of meer informatie kan contact worden opgenomen met John Wigger of Karin Oude Avenhuis-Peters van PUUR Uitvaart via tel. 0541-355 688.

Reacties