Buurtbus tussen Tubbergen en Bruinehaar gaat weer rijden

Foto: Twents

Buurtbus 591 (Tubbergen-Bruinehaar) gaat vanaf 10 mei weer rijden, zo meldt vervoersorganisatie Twents.

De bussen zijn dankzij enkele technische aanpassingen coronaproof ingericht en de vrijwillige buurtbuschauffeur zijn enthousiast om weer de weg op te gaan nu er versoepelingen door de overheid zijn aangekondigd.

Na een jaar de weg weer op

De buurtbus heeft in verband met corona meer dan een jaar aan de kant gestaan. Er moesten aanpassingen worden doorgevoerd om de bussen coronaproof in te richten. Zo is er een kuchscherm geplaatst bij de chauffeurscabine, waardoor de chauffeur afgeschermd is van de reizigers. Verder zijn een extra dakventilator voor luchtafvoer en een actieve filterunit (HEPA), vergelijkbaar met het filter dat in ambulances en vliegtuigen wordt gebruikt, aangebracht.

Daarnaast worden de bussen gereden door vrijwilligers. Sommige chauffeurs vallen in de risicodoelgroep en hebben gewacht met rijden tot de situatie rondom corona verbeterde. Nu er steeds meer mensen zijn inge├źnt en de coronamaatregelen versoepelen is het tijd om de weg weer op te gaan. Alle ritten van de buurtbus 591 zijn verwerkt in de reisplanner. Plan je reis voor vertrek voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies.

Geldende maatregelen in het OV

In de bus is het niet verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Dat is met meerdere reizigers ook niet mogelijk. Om toch veilig te reizen is het dragen van een mondkapje in de (buurt)bus, bij de bushalte en op het station verplicht. Aan reizigers wordt verzocht om, indien mogelijk, zoveel mogelijk buiten de spitstijden (dus op rustige momenten) met het OV te reizen.

Reacties