‘Veel behoefte aan hondenspeelplek in Tubbergen’

Brigitte van Heumen en Mark van Wolde
Foto: Mark Mensink

Een geheel omheinde speelplek waar honden, zonder aangelijnd te hoeven zijn, lekker mogen ravotten om al hun energie kwijt te kunnen raken.

Hier is volgens Brigitte van Heumen en Mark van Wolde veel behoefte aan in Tubbergen. De twee zijn buren van elkaar en hebben allebei een jonge hond, die ook graag eens vrijuit wil lopen. Of liever gezegd: rennen, want hun harige huisdieren doen niets liever. “Deze is nog maar 20 weken oud”,  doelt Brigitte op de golden retriever Zoë. Mark haakt meteen in over de eenjarige labradoodle Sky: “Nou, en deze kan er ook wat van. Zeker samen is het ‘compleet bal’. Alleen maar rondjes achter elkaar aan, over elkaar heen en alle kanten op. Gewoon spelen dus… heel mooi. En afgezien daarvan, ze socialiseren dan eveneens sneller.”

Beiden zeggen veel hondenbezitters in hun buurt te kennen die hetzelfde over zo’n speelveldje voor hun trouwe viervoeter denken. “We hebben dit ook al te kennen gegeven richting de gemeente en zij willen wel met ons om tafel. Dat is al toegezegd. Of het er ook daadwerkelijk van komt is natuurlijk punt twee, maar het begin is er”, licht Brigitte toe. “In andere dorpen en vooral steden zijn dat soort plekken er allang. Waarom hier dan nog niet?”

Reden voor de buurtjes om samen een oproep te doen. “Dat is ook wat de ambtenaar, waar ik contact mee had opgenomen, aangaf. Zo van ‘zorg voor zoveel mogelijk enthousiaste medestanders’ en ‘breng dat in kaart’. In die fase zitten we nu”, vertelt Mark. “Het is trouwens niet zo dat er geen regels zullen zijn op de toekomstige speelplek. Net zoals de meeste hondenbezitters nu hun verantwoordelijkheid nemen als het om uitwerpselen gaat, willen we dat dit daar net zo goed geldt. Plus dat we mensen zoeken die af en toe willen helpen om het te onderhouden.”

Of de plek op gemeentegrond gerealiseerd gaat worden is nog onbekend. Brigitte en Mark hopen stiekem dat een particuliere grondbezitter aan de rand van de bebouwde kom met een voorstel komt. Reageren kan via de Facebook-pagina van de initiatiefnemers.

Reacties