Update – Prijzige camera van wereldberoemde fotograaf is terug

Hij baalt als een stekker, de gelauwerde fotograaf Jasper Doest, nu een dure filmcamera van hem spoorloos verdwenen is.

De winnaar van de World Press Photo 2021 was dinsdagochtend in Geesteren grutto’s aan het filmen, toen hij een camera vergat mee te nemen. Iets wat hij alleen zichzelf verwijt. “We waren al ’s ochtends vroeg, een uur of half vier, vertrokken om in Twente aan het werk te gaan. Volgens mij pakte ik tegen de middag op een gegeven moment andere apparatuur en toen heb ik schijnbaar die ene in het veld laten liggen. Oerstom ja, maar dat krijg je na een lange dag…”

Doest hoopt dat iemand zijn eigendom gevonden heeft en deze terug wil geven. Hij wil niet zeggen hoeveel het apparaat, waaraan ook een stabilisator vastgemaakt zit, precies gekost heeft. “We konden ‘m niet meer terugvinden, helaas. Hopelijk meldt zich een eerlijke vinder.”

“We hebben nog uren gezocht”, vertelt voorzitter Hennie Schröder van Vogelwerkgroep Geesteren. De beelden belangrijk zijn voor de documentaire over de vogelaars. “Zelf heb je daar niets aan.”

Update

Een inwoner van Denekamp, Huub Nolten, heeft de camera van Doest al dinsdagmiddag teruggevonden. Hij werkt namens de regio Twente aan fietspaden en was bezig met uitvoeren van onderhoud.

Reacties