Al 37 klussen aangemeld voor NLdoet in de gemeente Tubbergen

Foto: CC0

In het weekend van 28 en 29 mei organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden andere organisaties in het land, weer NLdoet.

Ook vele vrijwilligers uit de gemeente Tubbergen steken elk jaar hun handen uit de mouwen. Dit jaar staan er tot dusverre 37 klussen op de planning.

Zo heeft Stichting Heemkunde Geesteren een aantal klussen op het programma staan bij alle monumenten in het dorp, zoekt Jong Nederland in Fleringen enkele stratenmakers en mankracht voor het maken van een degelijke overkapping, kunnen de Turftrappers in Langeveen wel wat hulp gebruiken bij het verfraaien van de stallingsruimte voor hun prinsenwagen en de bus, mag men twee ruimtes van dorpshuis De Huve in Tubbergen opknappen, is de tuin van stichting Eschhoes in Vasse wel aan een herstart toe en zijn er vele onderhoudswerkzaamheden te verrichten rond het clubgebouw van Jong Nederland in Harbrinkhoek.

Doe mee!

Vanwege de coronacrisis is deze editie verplaatst van 12 en 13 maart naar aankomend weekend. Het Oranje Fonds heeft deelnemers opgeroepen te allen tijde de coronamaatregelen in acht te nemen en activiteiten zo veel mogelijk buiten plaats te laten vinden. Ook is er extra geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf van beschermende middelen zoals mondkapjes.

“We zijn heel blij dat de actie dit weekend door kan gaan”, vertelt Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds. “De organisaties die meedoen aan NLdoet zetten zich in voor mensen in onze samenleving en zij drijven op vrijwilligers. Alle hulp is daarom welkom. Er is lange tijd weinig mogelijk geweest en natuurlijk gelden er nog altijd beperkingen. Maar juist door de crisis waar we in zitten is hulp van vrijwilligers nóg belangrijker dan die al was. Gelukkig kun je ook op anderhalve meter afstand iets voor een ander betekenen.”

Ook een dagje vrijwillig de handen uit de mouwen steken voor een organisatie? Voor een volledig overzicht van alle klussen in de gemeente Tubbergen, kijk op NLdoet.nl. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor één van de klussen.

Reacties