Jubileumeditie van Glasrijk met ‘golden oldies’ en veelbelovende talenten

Het nieuwe bestuur van stichting Glasrijk heeft het besluit genomen dat de feestelijke jubileumeditie van Glasrijk op 29 september t/m 3 oktober 2021 doorgaat.

Glasrijk is één van de grootste internationale glasexposities in de buitenlucht van Europa. Met de komende, 25e editie erbij opgeteld hebben hier inmiddels ruim 850 kunstenaars uit meer dan 35 landen een podium gekregen om hun kunstzinnige glascreaties aan het publiek te tonen.

Op dit moment is curator Renée Korbee, die ook de twee voorgaande exposities heeft samengesteld, druk bezig met het benaderen van internationale kunstenaars. Te zijner tijd wordt bekend gemaakt wie dit zijn. Wel worden er ook kunstenaars benaderd die hebben deelgenomen aan eerdere exposities. Dit past erg in het jaarthema: Glas(rijk) in ontwikkeling. “Met dit thema willen we naast de ontwikkeling van Glasrijk tot het evenement wat het nu is ook de ontwikkeling van oud-deelnemers en -exposanten laten zien. Vandaar dat er een aantal ‘golden oldies’ worden benaderd. Daarnaast krijgen ook jonge, veelbelovende kunstenaars de mogelijkheid om hun kunstwerken te laten zien. Al met al zal het weer een gevarieerde expositie worden.”

Het vernieuwde stichtingsbestuur (Edward Willems, Gisela Kosters, Jan Kruse, Maarten Visscher en Paul Reinerink) is op dit moment druk met de programmering, maar de komst van de Spiegeltent kan al wel vast gemeld worden. Deze tent, die in het centrum van Tubbergen zal staan, zullen bezoekers zich nog wel van de vorige edities kunnen herinneren. Daarnaast tracht de organisatie nog om de auto’s van ontwerper Hans Glas mee te laten doen in een autorally, zal er een glasblazer op het plein zijn, staat er een koopzondag in combinatie met Art & Shopping op de agenda en zullen lokale/regionale kunstenaars ook hun werken kunnen exposeren.

Voorafgaand aan dit evenement wordt er nog een fotowedstrijd, met als onderwerp uiteraard ‘iets in relatie met glas’, georganiseerd. Tijdens het evenement worden de geselecteerde en genomineerde foto’s geëxposeerd en gaat de prijsuitreiking plaatsvinden. Een jury van zowel deskundigen als publiek zullen zich over de foto’s buigen en hun oordeel vellen.

Extra vrijwilligers gezocht

Om dit alles te kunnen organiseren en realiseren kan het evenement al rekenen op een groep enthousiaste vrijwilligers. Vanwege het jubileumjaar vergt dit een uitbreiding van deze vrijwilligersclub en het bestuur zoekt hier op dit moment actief naar. Te denken valt aan het opbouwwerk, ontvangen en begeleiden van bezoekers en dergelijke.

Wie zich tijdens Glasrijk wil inzetten voor het slagen van dit evenement, kan contact opnemen met één van de bestuursleden of zich aanmelden via [email protected].

Reacties