Stichting Pareldagen Vasse kijkt terug op een geslaagd ‘[email protected]

Ieder jaar tijdens het pinksterweekend staat het evenemententerrein in Vasse vol met vertier en vermaak voor jong en oud, maar na de afgelaste editie in 2020 bleef het terrein afgelopen Pinksteren wederom noodgedwongen leeg.

Voor de organisatie van de Pareldagen was twee jaar lang geen activiteiten geen optie. Speciaal daarom brachten zij deze alsnog bij de Vassenaren thuis.

Pubquiz- en [email protected]

Op zaterdag 23 mei zaten deelnemers van verschillende leeftijden voor de buis of de laptop gekluisterd om mee te spelen met de [email protected] De organisatie is de afgelopen maanden de archieven ingedoken om foto’s, gebeurtenissen en feitjes te verzamelen over het volksfeest in Vasse. Met een avondvullend programma vol vragen konden Vassenaren verschillende prijzen winnen. Onder andere de activiteit ‘win met de zin’, bekend van Radio 538, bleek een groot succes.

Deelnemers konden live in de uitzending inbellen om bekende Vassenaren te raden bij de juiste geluidsfragmenten. Aan de meer dan 350 gemiste oproepen aan het einde van de pubquiz was te zien dat er fanatiek meegespeeld werd.

Op eerste pinksterdag komt jong en oud traditiegetrouw samen om te genieten van de lokale dorpsbrunch. Dit was uiteraard dit jaar niet mogelijk. Om alle Vassenaren toch te kunnen voorzien van een lekkere Parelbrunch werden de brunchpakketten dit jaar huis aan huis gebracht. In alle vroegte werden voor meer dan 500 personen de lokale lekkernijen bereid, ingepakt en bezorgd. Uit de leuke reacties kan de organisatie opmaken dat de brunch ook dit jaar iedereen goed heeft gesmaakt.

Steun lokaal

Eerdere jaren zijn veel activiteiten tijdens het evenement gesponsord door lokale bedrijven. Kortom: zonder ondernemers geen Pareldagen. Dit jaar besloot de evenementorganisatie om de rollen om te draaien en de opbrengst van de activiteiten volledig ten goede te laten komen aan die ondernemers.

Via deze weg wil de organisatie de deelnemende ondernemingen bedanken: Outlet4Home, beautyboerderij Kroesweffer, Gast Tweewielers, café-restaurant Bolscher, lunchroom & ijssalon Pura Vida, Drankenhandel Veelers, bakkerij De Kleibakker, Keurslagerij Hulshof, slagerij Lansink, kaasboerderij ’t Hoepel, PLUS Droste, De Manderveense Aardbei, restaurant Watermolen Bels, Gasterij de Bakker, aspergeboerderij Natuurlijk Mander, Empol Licht & Geluid en restaurant de Liskoel.

Editie 2022

De organisatie kijkt uit naar de editie van 2022. Mochten alle maatregelen het toelaten, dan zijn de Pareldagen weer terug als vanouds met een goed gevuld én bovenal erg gezellig en afwisselend programma.

Reacties