Huis kopen… Mathilde inschakelen

Foto: Mathilde Reinerink

In deze tijd van schaars woningaanbod en grote vraag is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen.

Precies daarin is Mathilde Reinerink, als erkende taxateur en aankoopmakelaar, gespecialiseerd. Ze heeft na 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Rabobank een switch gemaakt naar de makelaardij en is de opleiding KRMT (Kandidaat Register Makelaar en Taxateur) gaan volgen, waarna ze haar praktijkdiploma taxateur heeft behaald.

Na ervaring te hebben opgedaan in de makelaarswereld is ze op 1 januari 2021 haar eigen bedrijf gestart, welke in de Verdegaalhal is gevestigd: Mathilde Makelaar & Taxateur.

Mathilde is veel onderweg om woningen te taxeren of een woning met aankoopkandidaten te bezichtigen. Ze woont zelf sinds 1994 in Tubbergen. “Prachtig om te wonen, te werken en doorheen te rijden. Ik heb het geluk dat ik bijna elke dag een ander stukje van Twente zie.”

Taxaties

Haar focus ligt vooral op het maken van taxatierapporten. De opdrachten voor het maken van zo’n rapport krijgt ze van verschillende intermediairs in de financiële sector, banken en particulieren.

Met goede communicatie, persoonlijk contact en de snelheid van het aanleveren van een taxatierapport probeert ze het verschil te maken. “De eigenschappen no-nonsense, nuchter, een luisterend oor, oprecht en meedenkend passen bij mij. De omgang met verschillende zakelijke opdrachtgevers en particuliere klanten geven me elke dag een andere invulling en dat is precies wat ik zo ontzettend mooi aan mijn werk vind.”

Aankoop

Naast taxateur begeleidt Mathilde potentiële kopers bij de aankoop van een woning. Ze nodigt de klanten uit voor een persoonlijke kennismaking of ze komt bij de klant thuis, om samen onder het genot van een kop koffie de woonwensen te inventariseren en alle financiële mogelijkheden van de aankoop te bespreken.

Verkoop

Mensen die hun woning willen verkopen verwijst ze door. Waarom? “Mijn werkweek is volledig gevuld met taxeren en aankoopbegeleiding, dus daarom heb ik ervoor gekozen om de verkoop van woningen aan andere makelaars over te laten.”

Reacties