Wandeldriedaagse Manderveen wint aan populariteit, ook buiten het dorp

De zesde editie van de Wandeldriedaagse Manderveen heeft dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 juli 2021 plaatsgevonden.

Getwijfeld heeft de organisatie geen seconde, alleen maar over hóe het door kon gaan. “Waar we het traditiegetrouw voor de zomervakantie organiseren, hebben we het vorig jaar in september noodgedwongen moeten organiseren. Dit jaar kon het gelukkig wel wel doorgaan en is het zeer succesvol verlopen”, volgens de organisatie. Die is in handen van de Mijn Manderveen 2030-werkgroep recreatie.

Op de eerste dag begonnen er 125 mensen aan de verschillende afstanden tot 10 kilometer. Voor onderweg was er een traktatie van de plaatselijk woonachtige groenteboer gesponsord. Het weer was goed en de deelnemers enthousiast. Opvallend was ook dat er velen van buiten Manderveen aanwezig waren. “Een leuke ontwikkeling”, aldus de organisatoren.

Woensdag zijn er 123 mensen gestart aan de verschillende afstanden. Wederom waren de weersomstandigheden goed en ditmaal zorgde een plaatselijke fruitteler onderweg voor een versnapering. Een dag later waren de weergoden het evenement minder goed gezind en dat vertaalde zich natuurlijkerwijs in minder deelnemers. Toch was er met 65 mensen wel een redelijk aantal in beweging.

Op de laatste wandeldag werd er na afloop bij café Peddemors een drankje aangeboden. Voor kinderen was er een ijsje en hoewel het aantal deelnemers minder was, was het niet minder gezellig. Een bijzonder woord van dank is er voor hulp van vrijwilligers Herman, Yvonne en Hennie op het startbureau. Ook kan de organisatie alweer vooruitkijken naar de volgende evenementen: het houtdorp, LEGO-bouwfestijn en de advent wandeling.

Reacties