Gesponsorde duofiets biedt bewoners de Haarboer actieve ontspanning

Foto: JP van den Bent Stichting

De Haarboer in Tubbergen, een woonlocatie voor mensen met een beperking van de JP van den Bent Stichting, heeft mede middels sponsering een duofiets aan kunnen schaffen.

“Bij een aantal bewoners merken we, helemaal in deze coronatijd, dat ze er graag op uit willen. Door middel van de duofiets is het voor sommige cliĆ«nten weer mogelijke om lekker te fietsen in de buitenlucht. Dit lukte bij sommigen niet meer zelfstandig”, vertellen begeleiders.

Ook brengt de duofiets met zich mee dat ze onafhankelijk zijn van het wel of niet beschikbaar zijn van een eigen auto met begeleiding.

Met de fiets kunnen bewoners en hun begeleiding het noodzakelijke en het plezierige met elkaar combineren. De bekostiging is mede dankzij sponsoren gelukt. “Naast onze eigen investering hebben het Rabofonds Noord en West Twente en een anonieme gever de aanschaf mogelijk gemaakt. Ook willen we Veldhuis Tweewielers uit Rossum bedanken voor het meedenken bij het maken van de juiste keuzes. We zijn bovenstaande betrokkenen ontzettend dankbaar; zonder hen was dit niet gelukt”, aldus de zorgverleners.

Dossier: Corona

Reacties