‘Jongeren uit Vasse’ besmeuren en vernielen plaatselijke minibieb: “Geen respect”

Een plank gesloopt, bier op de grond en overal boeken in het rond gesmeten.

Zo troffen vrijwilligers van het zogeheten Boekenhuisje Vasse vanmorgen de lokale collectie aan. “Toch een aantal jeugdigen uit Vasse (weten we inmiddels), die geen respect tonen voor algemeen bezit”, schrijven ze op Facebook.

Alle reacties op het online bericht over de vernielingen zijn ronduit negatief. “Diep triest dat dit gebeurt”, laat Louis Lansink weten. “Wees eens een keer een echte vent en spreek elkaar aan op dit achterlijke gedrag.” Marja Metz-Fidom vindt dat het hoog tijd is voor buurtpreventie in de avond. “Als de daders bekend zijn, laten betalen. Niet alleen de jeugd moet verantwoordelijk geacht hiervoor worden, maar ook de ouders.”

Middels de plaatselijke minibieb kunnen lezers boeken aan elkaar uitlenen, zonder te weten aan wie.

Update

Volgens initiatiefnemer Erna Ensink zaten er geregeld jongeren uit de buurt bij het huisje. “Tot nu toe ging het nog redelijk goed. Er is eens een ruit gesneuveld, maar degene die dat deed heeft zich ook netjes gemeld. Kan een keer gebeuren, denk je dan. Maar dit is andere koek en daarom heb ik vandaag aangifte gedaan. Nu was ik niet gelijk in de gelegenheid, maar anderen zijn gelijk begonnen met schoonmaken en de schade te inventariseren.”

Er blijken ook krukjes kapot en besmeurde boeken moesten weggegooid worden. “Zó jammer is dat… Daar doe je het natuurlijk niet voor”, vervolgt Ensink. “Hopelijk doen ze dit nooit weer of hopelijk zeggen hun ouwelui er iets van, als hun kinderen hier betrokken bij zijn.”

De identiteit van de daders is overigens nog niet bekend, zegt Ensink.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen