Vreugdevol afscheid van SWTD-directeur Hans Weusthof

Met enige weemoed, veel fijne herinneringen én ook wel een flinke aanslag op de lachspieren hebben personeels- en bestuursleden van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland afgelopen vrijdag gezamenlijk afscheid genomen van directeur Hans Weusthof.

Als bekend werd Marleen Wagenaar, die al jarenlang in de organisatie werkzaam is, onlangs benoemd tot zijn opvolger. Weusthof was bijna vier jaar de eindverantwoordelijke in de welzijnsorganisatie en bijzonder geliefd onder ‘zijn mensen’. Dat bleek bijvoorbeeld gedurende een gezellige middag met hem in het middelpunt, waarbij onder meer visvijver WILD in Reutum werd aangedaan.

Weusthof kreeg als dank voor de fijne samenwerking allerlei afscheidscadeaus aangeboden, waaronder een boekwerk met daarin allerlei persoonlijke anekdotes en natuurlijk vele gelukwensen voor zijn toekomst. “Hetty, we gaan dit ‘project’ weer volledig aan jou overdragen en toevertrouwen”, sprak Wagenaar – tot hilariteit van alle aanwezigen – over het welverdiende pensioen van haar voorganger en diens vrouw. “Mocht het onverhoopt niet meer gaan, bel ons gerust en dan kijken we of we nog een mooie vrijwillige job voor ‘m hebben.”

Mariska Jogems-Michel droeg zelfs een compleet gedicht aan Weusthof op, met daarin allerlei herkenbare karaktertrekken en wetenswaardigheden over de afgelopen jaren. Ook anderen blikten hierop terug, veelal op geheel eigen wijze.

Reacties